ATELIER workshops by Julia Woning te Bergschenhoek

De workshops zijn van 10:00-15:00 uur in mijn atelier in Bergschenhoek (net boven Rotterdam) Je krijgt tijdens de workshop persoonlijke aandacht, als beginner of geoefende kleurder/ tekenaar ben je van harte welkom. Ik leer je beter te kijken naar je voorwerp, grond vormen zien, overnemen dmv hokjes systeem of doordrukken wat jij wilt. Ik help je opweg om te starten met kleuren van je kleurplaat of tekenen naar aanleiding van een foto. Weet je nog niet echt hoe je moet starten en met welk onderwerp. Geen probleem ik heb vele voorbeelden en kan je opweg helpen. Je kunt op iedere data met je eigen materiaal keuze en op je eigen niveau meedoen ongeacht het thema van de workshop!! Geef dat alleen wel aan bij de inschrijving en met welk materiaal je wilt gaan werken. Met je gekozen materiaal kun je dan aan de slag: panpastel met pastelpotloden / kleurpotloden / aquarelleren wat jij wilt. Op bepaalde data ga ik meer in op het gekozen materiaal, maar wil je met ander materiaal werken aan een project dat kan dus ook. Ik heb veel voorbeelden waar je uit kunt kiezen,van kleurplaten tot fotos om na te tekenen, maar je mag ook van een eigen foto werken. Neem dan een goed uitgeprinten foto mee en een zwart wit kopie van je foto op formaat dat je wilt tekenen op dun kopieer papier. Je hoeft niet te kunnen tekenen voor de workshop realistisch tekenen, maar enig kennis over kleuren, kleurlagen, verlopen maken is wel een pré als je realistisch wilt tekenen. Ben je beginner en wil je leren kleuren laat je niet afschikken ook dan ben je van harte welkom en kan ik je opweg helpen op jou niveau. Maximaal 10 deelnemers en de workshop gaat door als er minimaal 6 deelnemers zijn.
Workshop inclusief kleur materiaal, koffie, thee en koek kost p.p. € 49,= per datum, zelf je eigen lunch meenemen!

KLEURpotlood technieken BASIS

Tijdens de workshop staat het kleuren met kleurpotlood centraal. Julia laat je kennis maken met de diverse kleurtechniekn van kleurpotlood, kleurmengen, laag over laag, blenden, hoe diepte creeeren in je kleurplaat. Doe mee en breng je kleur werk naar een hoger niveau door de begeleiding van Julia.

Realistisch Tekenen & of Aquarelleren

Tijdens de workshop Realistisch Tekenen ga je aan het werk naar aanleiding van een voorbeeld foto. Je kunt deze dan uitwerken in kleurpotlood, panpastel en of aquarelverf. Julia helpt je opweg, begeleidt je op je eigen niveau en je werken probeert je jou werk naar een hoger plan te brengen.

Aquarelleren BASIS

Tijdens de workshop aquarelleren laat Julia kennis maken met aquarel verf en de technieken. Na de uitleg ga je zelf aan de slag met aquarelleren dat kan op je eigen niveau. Als je pas begint helpt Julia je stap voor stap. Ben je al verder dan ga je aan het werk naar aanleiding van een voorbeeld foto. Julia helpt je opweg, begeleidt je op je eigen niveau en probeert je jou werk naar een hoger plan te brengen.

PanPastel BASIS

Tijdens de workshop laat Julia je kennis maken met PanPastel en ga je werken op pastelmat papier. Na de uitleg ga je aan het werk naar aanleiding van een voorbeeld foto. Julia helpt je opweg, begeleidt je op je eigen niveau en probeert je jou werk naar een hoger plan te brengen.